Les reserveren »

Beleid n.a.v. Coronavirus

Geachte ouders/verzorgers,

Vanaf maandag 17 augustus 2020 gaan we weer volgens het normale zwemrooster beginnen.

Leerlingen in de leeftijd t/m 12 jaar hoeven onderling en tot de zwemonderwijzer geen 1,5 meter afstand te houden. Hierdoor kunnen wij weer lesgeven zoals voorheen. In alle overige ruimtes geldt voor boven de 18 jaar de regel houdt 1,5 meter afstand. Nu we volgens het normale rooster weer gaan zwemmen gaat het overal wat drukker worden en moeten we rekening met elkaar houden om de 1,5 meter te kunnen waarborgen.

Routing en aanmelden:

 1. De routing zal duidelijk aangegeven staan in de sportschool.
 2. De ingang van de sportschool is alleen om binnen te komen. Omkleden wordt in de Aerobiczaal beneden gedaan. Hiervoor zijn stoelen op 1,5 m afstand neergezet. U moet door de gang lopen om in de zaal te komen. De kleding wordt door u zelf bewaard in een (sport)tas en deze kunt u meenemen naar de kantine waar u pas plaats kan nemen als de groep voor u klaar is. er zijn 18 plaatsen beschikbaar op 1,5 meter afstand. De kinderen kunnen alvast plaatsnemen in de kantine waar stoelen voor ze klaarstaan. Vervolgens worden de kinderen opgehaald om het zwembad te betreden;
 3. Na de zwemles gaan de kinderen naar de kleedkamers waar u ze eventueel kunt helpen met het aankleden. Er zijn in de kleedkamers aangewezen plaatsen waar u op gepaste afstand van elkaar in de kleedkamers kunt zijn. Er zwemmen maximaal 18 kinderen en er zijn 18 aangegeven plaatsen om aan te kleden. De verdeling jongens en meisjes in de groep en in de kleedkamer is niet gelijk waardoor het kan zijn dat het te druk is in een kleedkamer. Wij verzoeken u dan om door te lopen naar een andere kleedkamer of terug te gaan naar de Aerobiczaal om daar aan te kleden. Er kan niet worden gedoucht! Hierdoor kan men o.a. sneller de kleedkamer weer verlaten.
 4. Om ervoor te zorgen dat bezoekers elkaar niet of zo min mogelijk kruisen wordt de sportschool na afloop van het zwemmen verlaten door de hal via de nooduitgang. Iedereen wordt verzocht om na het zwemmen zo spoedig mogelijk de sportschool te verlaten.
 5. Inchecken met een ledenpas is verplicht.

Beste leden,

Woensdag 1 juli 2020 gaan wij onze deuren weer openen zodat er binnen gesport kan worden. Wij staan te popelen om jullie ook weer binnen te mogen ontvangen.

De club zal worden inrichten volgens de geldende RIVM en branche-richtlijnen zodat wij de 1.5 m afstand en de gezondheid van al onze sporters en trainers kunnen waarborgen. Hierdoor kan het voorkomen dat een apparaat of materiaal een andere plek heeft gekregen of tijdelijk niet gebruikt kan worden.

Tot op heden zijn er nog steeds geen definitieve adviezen of actuele protocollen. De noodverordening op de nieuwe regels heeft ook nog enkele dagen nodig.

Om woensdag te kunnen komen sporten moeten jullie in ieder geval aan de volgende basis regels houden:

 • Inchecken met ledenpas of aanmelden bij de balie is verplicht, vooraf online inchecken is nog niet verplicht (onder voorbehoud)
 • Ga voor je komt sporten thuis naar het toilet.
 • Neem zelf een bidon met water mee
 • Handdoek is verplicht, altijd meenemen dus.
 • Kom a.u.b. in je sportkleding, kleedkamers mogen wel gebruikt worden, maar alleen als het persé noodzakelijk is, omdat je bijvoorbeeld direct uit je werk komt. De douches zijn open en houd rekening met 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Uiteraard kom je niet als je ziek of verkouden bent of iemand uit je huishouden ziek is.
 • Volg de aanwijzingen van het personeel op.
 • Voor en gebruik van een apparaat/materiaal dien je deze te desinfecteren. Wij hebben ruim voldoende schoonmaakmiddelen klaar staan.
 • Bij binnenkomst je handen desinfecteren.
 • Volg de aangebrachte looproutes en looprichtingen.
 • In alle ruimtes dient men 1,5 meter afstand te houden tot elkaar, dit geldt niet voor onder de 18 jaar en contact sporten.

Met sportieve groet,

Namens alle personeelsleden Sportschool Ebert

 

Protocol verantwoord zwemmen

Vanaf maandag 18 mei starten we weer met enkele activiteiten in onze zwembaden. We starten eerst met de zwemlessen. Dit wordt gedaan onder strikte en verantwoorde voorwaarden opgesteld in het protocol Verantwoord Zwemmen. Het is van belang dat iedereen zich hier aan houdt, zodat er weer op een veilige manier gezwommen  kan worden. Onze protocollen en maatregelen gelden in eerste instantie tot 1 juni. Daarna wordt gekeken hoe de situatie ervoor staat en of maatregelen aangepast moeten/mogen worden. Deze eerste twee weken zijn dan ook gebaseerd op het opnieuw wennen aan de lessen, het ervaren van plezier in het water en het vertrouwen weer herstellen.

 • Bij aankomst bij het zwembad dienen de zwemmers de badkleding al aan te hebben onder de gewone kleding. Omkleden gebeurt niet meer in de kleedkamers, maar op aangewezen plekken in de Aerobiczaal beneden.
 • We verzoeken u dringend om kinderen die niet goed het water durven te betreden, of angst voelen om zelfstandig te zwemmen nog niet te laten beginnen aan de zwemles. We willen zo veel mogelijk voorkomen dat de 1,5m afstand niet bewaard kan blijven.
 • De huidige zwemtijden vervallen. Er komt een online systeem waarin u lessen kunt reserveren, hierover krijgt u zo spoedig mogelijk bericht. (vrijdag 15 mei)
 • Aangezien onze protocollen en maatregelen in eerste instantie gelden tot 1 juni wordt er nog niet beoordeeld, en hoeven kinderen nog niet met kleding aan te zwemmen. Voor C lessen ook nog geen kleding aan.

Instructeurs

 1. Alle grote groepen (A12, B, C, overige zwemsporten dan zwemles) krijgen twee instructeurs. De instructeurs gaan niet mee in het water. Zij geven les vanaf de kant.
 2. De kleine groepen (A6) hebben één instructeur die mee gaat in het water. Het bad wordt zo ingericht dat de instructeur 1,5m afstand houdt tot de kinderen. Alleen bij noodzaak zal de instructeur ingrijpen.

Douche en toiletgebruik:

 1. Bezoekers/zwemmers worden verzocht om thuis naar het toilet te gaan;
 2. Toiletbezoek in de sportschool/zwembad dient tot een minimum beperkt te worden. Toiletten worden meerdere per dag schoongemaakt;
 3. Zwemmers wordt gevraagd thuis te douchen voor en eventueel na zwembadbezoek.

Routing en aanmelden:

 1. De routing zal duidelijk aangegeven staan in de sportschool.
 2. De ingang van de sportschool is vanaf nu alleen om binnen te komen. Omkleden wordt in de Aerobiczaal beneden gedaan. Hiervoor zijn stoelen op 1,5m afstand neergezet. U moet door de gang lopen om in de zaal te komen. De kleding wordt door u zelf bewaard in een (sport)tas en deze kunt u meenemen naar de kantine waar u pas plaats kan nemen als de groep voor u klaar is. De kinderen kunnen alvast plaatsnemen in de kantine waar stoelen voor ze klaarstaan. Vervolgens worden de kinderen opgehaald om het zwembad te betreden;
 3. Na de zwemles gaan de kinderen naar de kleedkamers waar u ze eventueel kunt helpen met het aankleden. Er zijn in de kleedkamers aangewezen plaatsen waar u op gepaste afstand van elkaar in de kleedkamers kunt zijn. Er zwemmen maximaal 12 kinderen en er zijn 13 aangegeven plaatsen om aan te kleden .
 4. Om ervoor te zorgen dat bezoekers elkaar niet of zo min mogelijk kruisen wordt de sportschool na afloop van het zwemmen verlaten door de hal via de nooduitgang. Iedereen wordt verzocht om na het zwemmen zo spoedig mogelijk de sportschool te verlaten.
 5. Inchecken met een pasje is niet noodzakelijk. De deelnemer maakt zichzelf kenbaar en de receptionist(e) controleert dit. Er is absoluut geen fysiek contact;
 6. Er wordt een systeem gehanteerd die ervoor zorgt dat er niet meer mensen dan toegestaan aanwezig zijn.

Regels voor ouders

 1. Per kind is de aanwezigheid van één ouder/verzorger toegestaan in de kantine. Met uitzondering van het ouder en kind zwemmen, waarbij ook maximaal één ouder/verzorger is toegestaan in het water.
 2. Ouders/verzorgers dragen zelf zorg voor een persoonlijke aankleedkussenhoes om op de aanwezige aankleedkussens te gebruiken; (baby/peuterzwemmen)
 3. De aankleedkussens worden voor en na gebruik gedesinfecteerd;
 4. Ouders/verzorgers dragen zelf de verantwoordelijkheid dat baby’s en nog niet zindelijke kinderen zwemluiers dragen, waarbij de stretch van het zwembroekje goed aansluit op het lichaam van het kind;
 5. De afstand tussen ouder/verzorger en eigen kind kent geen afstandsbeperking;

 

Gebruik materialen en hygiëne:

 1. Bij de entree van de badinrichting staat desinfectiemiddel, waar bezoekers op worden gewezen en verzocht de handen voor betreden te desinfecteren. Ook op andere strategische plekken is desinfectiemiddel beschikbaar;
 2. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van (speel- en drijf-) materialen;
 3. Het gebruik van materialen wordt zoveel mogelijk beperkt tot 1 persoon;
 4. Binnen de zwembaden zijn verschillende goedwerkende schoonmaak- en reinigingsprotocollen in gebruik. Deze worden strikt nageleefd en daar waar noodzakelijk geïntensiveerd. Met name desinfectie van oppervlakten en materialen krijgt extra aandacht conform richtlijnen.

Veiligheid en hygiëneregels voor iedereen (op basis van Richtlijnen RIVM):

 1. Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 2. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
 3. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
 4. Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld;
 5. Blijft thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
 6. Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 7. Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling);
 8. Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Binnen een zwembad is het gebruik van papieren zakdoekjes niet altijd mogelijk. Was in dat geval handen en armen direct na het hoesten of niezen met water en zeep.;
 9. Ga voordat je van huis vertrekt, thuis naar het toilet;
 10. Doe thuis je zwemkleding aan onder je gewone kleding;
 11. Was voorafgaand aan het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden;
 12. Was de handen met water en zeep als je handen mogelijk besmet zijn: na het aanraken van objecten waar veel mensen aanzitten (deurknoppen, pinapparaten, afstandsbediening, etc.); na een toiletbezoek; na hoesten, niezen in de handen; na het snuiten van de neus;
 13. Vermijd het aanraken van je gezicht;
 14. Schud geen handen.
 15. Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel);
 16. Beperk gebruik van ruimten in de sportschool waar je niet noodzakelijk hoeft te zijn;

Social post landscape v2-1

 

Online lesrooster

Vanaf maandag 18 mei 2020 tot 01 juni 2020 werken wij met een online zwemrooster. U kunt nu zelf zwemlessen  online in plannen. Op deze manier kunnen wij veilig en verantwoord weer zwemlessen aanbieden. Hierdoor is ons rooster iets beperkt. Donderdag 21 mei (hemelvaart) zijn we in Drachten en Heerenveen gesloten. In Heerenveen is er op woensdag geen les en in Drachten zondag niet.

* Alle kinderen voor A starten met bandjes om

* Iedereen krijg eerst 2 lessen, later in de week krijgen de groepen die anders 2 keer per week zwemmen er 2 bij.

* Er is nog geen ruimte om extra te zwemmen of voor inhaal, niet eerder dan als er maatregelen worden versoepeld.

Hoe moet je inloggen?

Ga naar www.sportschoolebert.nl en klik in de rode balk les reserveren aan. Of ga in de browser direct naar www.lesreserveren.nl

Gebruikersnaam is het lidnummer, deze staat hier op de mailing links bovenaan of op de ledenpas.

Wachtwoord is de geboorte datum zonder streepjes dd/mm/yyyy  (15052020)

Klik op lessen, week, dag en tijd om te reserveren

Als u problemen heeft met inloggen of andere vragen kunt u een e-mail sturen naar info@sportschoolebert.nl of neem vanaf maandag 18 mei telefonisch contact op.

Protocol verantwoordzwemmen Drachten      Heerenveen  https://sportschoolebert.nl/activiteiten/mededeling/      https://sportschoolebert.net/

 

Sportschool Ebert Drachten & Heerenveen

0512-544944     0513-610066